Zilvervisjesinhuisbestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zilvervisjes te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8506

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
zilvervisjes plaag

Wat moet u doen bij een zilvervisjes plaag?

Een zilvervisjes plaag komt vaker voor dan u denkt.

Het kan zijn dat u er af en toe eentje tegenkomt, dan is dat eigenlijk niet zo’n groot probleem. Komt u echter vaak zilvervisjes tegen of in grote aantallen, dan heeft u wel degelijk een zilvervisje probleem en kunt u spreken van een zilvervisjes plaag.

Het is dan ook noodzakelijk dat het probleem opgelost wordt.

Zilvervisjes herkennen

Waaraan kunt u zilvervisjes herkennen?

Zilvervisjes zijn langwerpige diertjes, die niet groter worden dan 0,7 – 1,2 centimeter.

Ze hebben schubben en kunnen zich heel snel voortbewegen. De naam zegt het eigenlijk al, zilver, u kunt ze dan ook herkennen aan hun zilverachtige kleur.

Ze zijn gemakkelijk te verwarren met het ovenvisje of papiervisje, die ook zilverkleurig zijn. Zilvervisjes hebben als bijnaam ‘suikergast.’

Een zilvervisjes plaag in huis

Als u de keukenla open doet en u komt een zilvervisje tegen dan is dat best wel even schrikken. Want waar komen die zilvervisjes dan vandaan?

Zilvervisjes zijn gek op vochtige ruimtes zoals de badkamer of het toilet. Ze voeden zich met allerlei schimmels en dan is de badkamer een ideale plek. Hun maaltijd bestaat daarnaast uit dode insecten, granen, lijm en papier.

Zilvervisjes plaag

Heeft u een vochtig huis, dan kunnen zilvervisjes voor komen op de meest onlogische plekken. Schrik dan ook niet als u zilvervisjes in bed vindt. Echter ze moeten daar wel zo snel mogelijk weg.

Zilvervisjes kunnen wel 3 jaar oud worden en planten zich in een rap tempo voort. Een vrouwtje legt wel 150 eitjes in één keer. Deze eitjes komen binnen drie weken uit en voordat u het weet heeft u last van een ware zilvervisjes plaag.

Ideale leefomgeving van zilvervisjes

Een zilvervisjes plaag komt vaak voor in vochtige huizen. Een vochtige, maar broeierige omgeving waar de temperatuur zo’n 25°C is, is de ideale plaats voor een zilvervisje.

In deze optimale omstandigheden kunnen zilvervisjes goed gedijen en zich snel voortplanten.

Het voorkomen van een zilvervisjes plaag

U kunt een zilvervisjes probleem voorkomen door de temperatuur in uw woning zo laag mogelijk te houden.

Zilvervisjes houden niet van een lage temperatuur. Bij een lage temperatuur kunnen ze zich ook niet goed ontwikkelen.

Ook bij een luchtvochtigheid boven de 50% worden de overlevingskansen van zilvervisjes kleiner. Smeer naden en kieren goed dicht, zo kunt u zilvervisje eenvoudiger buiten de deur houden.

Zijn zilvervisjes schadelijk?

Misschien vraagt u zich af of zilvervisjes schadelijk zijn?

Zilvervisjes zijn niet schadelijk voor de gezondheid, maar ze kunnen wel schade aanrichten aan boeken, kleding en synthetisch materiaal, maar ook aan uw eten.

Op een zilvervisjes plaag zit dan ook niemand te wachten. Heeft u last van zilvervisjes dan moet u deze zilvervisjes plaag bestrijden.

zilvervisjes plaag

Foto: Bsuerink

Zilvervisjes plaag bestrijden

Een zilvervisjes probleem moet bestreden worden. Er zijn allerlei bestrijdingsmiddelen te koop, echter deze zullen de zilvervisjes plaag niet weg krijgen. Laat een zilvervisjes plaag dan ook bestrijden door een specialist.

Voordelen van een specialist

Als u last heeft van een zilvervisjes plaag, neem dan contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding.

Deze hebben vakkundig personeel in dienst, die de zilvervisjes plaag op een verantwoorde manier kunnen bestrijden. U bent er van verzekerd dat de zilvervisjes ook daadwerkelijk uitgeroeid zijn en niet zomaar terugkomen.

Kosten van een zilvervisjes plaag bestrijden

Als u een gespecialiseerd bedrijf in de arm neemt, dan zijn daar natuurlijk altijd kosten aan verbonden. U bent echter wel goedkoper uit met een deskundige, dan als u eerst zelf aanrommelt en er dan achter moet komen dat het niet gewerkt heeft.

Als u van tevoren een offerte laat maken, dan weet u precies waar u aan toe bent.

Heeft u last van zilvervisjes en bent u dringend op zoek naar een oplossing? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u snel van uw zilvervisjes plaag af bent. Wij helpen u graag verder.

Bel hiervoor met het nummer onderaan deze pagina. Dit is vrijblijvend en kost u niet.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8506, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte