Zilvervisjesinhuisbestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zilvervisjes te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8506

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
Waar komen zilvervisjes vandaan

Waar komen zilvervisjes vandaan?

Waar komen zilvervisjes vandaan?

Zilvervisjes komen uit gebieden waar het nooit echt koud is. Ze leven daar in de buitenlucht bij voorkeur boomschors of een bladerdek. In ons koudere klimaat zijn onze huizen een prima omgeving om te overleven.

Maar hoe zit het dan in ons klimaat? Waar komen de zilvervisjes dan vandaan?

Zilvervisjes zijn slimme reizigers. Via kleine openingen verplaatsen ze zich van het ene naar het andere huis maar ook is het bekend dat ze in jassen of koffers kunnen kruipen.

En hedendaagse reismethode voor zilvervisjes zijn de vele pakketten die wereldwijd worden verstuurd waardoor zelfs grenzen overgestoken worden.

Op het moment dat er bij de reizigers een bevrucht vrouwtje aanwezig is zal de populatie zich zeker gaan vermenigvuldigen in de uiteindelijke verblijfplaats. Nieuwe mannetjes en vrouwtjes vinden elkaar door middel van hun geur.

Een vrouwtje legt maximaal 5 eitjes per keer maar gedurende haar leven kan ze wel 100 nakomelingen krijgen waardoor u begrijpt dat de populatie snel kan groeien.

Wat is een zilvervisje?

Zilvervisjes zijn geen vissen maar ze behoren tot de groep van insecten, hoewel ze geen echte vleugels hebben.

Jonge zilvervisjes zijn ze zo goed als onzichtbaar, echter eenmaal volgroeid kunnen de volwassen exemplaren wel 25mm lang worden.

Hun naam danken ze aan het feit dat ze een beetje op een zilverkleurige vis lijken door een brede voorkant met schubben en een uiteinde die in en staart afloopt. Als ze vluchten doen ze dit ook met visachtige bewegingen.

Waar zitten de zilvervisjes?

Waar komen zilvervisjes vandaan? Dat zie je bijna niet omdat ze altijd proberen zich in het donker te verschuilen. Ze houden van warme en donkere ruimten. Onze moderne woningen voldoen hier goed aan omdat de luchtvochtigheid in onze huizen gemiddeld hoger is dan vroeger het geval was.

Nieuwbouwwoningen zijn perfect voor de zilvervisjes omdat daar nog jarenlang vocht zal verdampen uit het toegepaste hout en beton.

Waar zitten de zilvervisjes dan?

Zilvervisjes vind u vaak onder een parket- of laminaatvloer. Ze houden van vochtige kruipruimten en met vloerverwarming wordt het klimaat de zilvervisjes nog beter.

Maar ook minder in het oog springende plekken zoals condenserende koude waterleidingen of ingebouwde sanitaire stortbakken kunnen de zilvervisjes verkiezen als verblijfplaats. Zolang het maar donker, vochtig en niet te koud is.

Waar komen zilvervisjes op af?

Zilvervisjes zijn taaie beesten, ze kunnen wel drie jaar zonder voedsel overleven. Ook hoeven ze nooit te drinken omdat ze voldoende vocht kunnen opnemen uit de vochtige omgeving waarin ze graag leven.

Waar komen de zilvervisjes op af?

Ze eten graag samengestelde koolhydraten en die vinden ze in zetmeel zoals er zit in broodkruimels maar ook in bijvoorbeeld pasta, aardappelen of brokken van uw hond of kat.

Zo nodig zullen ze het plaksel echter het behang consumeren of plantaardige cellulose vezels die ze vinden in papier, karton of kleding gemaakt van katoen. En hoewel ze soms ook dode insecten eten of hun eigen dode huidcellen hebben ze een voorkeur voor schimmels en voedselresten.

Waar komen zilvervisjes vandaan

Zilvervisjes zijn geen Papiervisjes

Zilvervisjes worden heel vaak verward met Papiervisjes.

Ze lijken dan ook best veel op elkaar echter het Papiervisje bevind zich meer op droge plaatsen zoals boeken en dozen. Beide soorten komen geregeld gelijktijdig in een huis voor en behoeven dezelfde behandeling ter bestrijding.

Wat kunt u doen als u Zilvervisjes in huis aantreft?

Als u bovenstaande heeft gelezen begrijpt u dat de beestjes erg hardnekkig zijn en lastig te bestrijden. U weet antwoord op de vraag waar komen zilvervisjes vandaan?

Er zijn wel middelen te koop voor particulieren maar die zijn snel niet meer afdoende voor een goede bestrijding.

U kunt dit het beste overlaten aan gespecialiseerde en professionele bestrijders. Voor meer informatie over de zilvervisjes, over de vraag waar ze vandaan komen en waar ze in uw huis zitten, of een directe hulpvraag kunt u terecht via het telefoonnummer hieronder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8506, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte