Zilvervisjesinhuisbestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zilvervisjes te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8506

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
zilvervisjes in de badkamer bestrijden

Zilvervisjes in de badkamer bestrijden

Zilvervisjes zijn dol op vochtige ruimtes en verblijven dan ook graag in de badkamer. Ondanks dat deze beestjes niets met hygiëne te maken hebben, vinden we ze vies en willen we ze het liefste uit ons huis hebben.

Alleen wat kunt u eraan doen? Hoe kunt u zilvervisjes in de badkamer bestrijden? Op deze pagina leggen we u meer uit.

Zilvervisjes in de badkamer herkennen

Voordat u zilvervisjes gaat bestrijden is het slim om zeker te weten dat u te maken heeft met zilvervisjes in de badkamer. De beestjes hebben een lang en plat lichaam en zijn tussen de 12 en 30 mm lang. Ze zijn zilverkleurig en hebben twee sprieten aan de voorzijde.

Waarom zitten zilvervisjes in de badkamer?

U weet dat u te maken heeft met zilvervisjes, maar waarom zitten ze in de badkamer? De zilveren beestjes leven het liefste in een luchtvochtigheid van 75 tot 95%. In de badkamer is de luchtvochtigheid vaak hoog en dit is vaak de favoriete plek voor zilvervisjes.

Vandaar dat u deze zilveren beestjes hier vaak tegen komt.

Leefwijze van zilvervisjes in de badkamer

Een veel gestelde vraag is waar de zilveren beestjes precies verblijven? De insecten komen meestal overdag tevoorschijn en in de avond zijn ze onvindbaar. Vaak verblijven de beestjes achter wand en vloertegels vooral als deze slecht zijn afgekit.

Zilveren beestjes kunnen maanden zonder voedsel

Soms wordt er overwogen om de voedselbron van de beestjes weg te halen. Helaas is dit vrijwel onmogelijk omdat de dieren maanden zonder voedsel kunnen. Ze voeden zich vaak ook nog met schimmels en kleine dode insecten.

Voortplanting zilvervisjes badkamer

Zilvervisjes in de badkamer leggen in hun leven 100 eitjes. Vaak zijn dit 3 eitjes per keer en na 6 weken komen deze uit. Na 3 maanden zijn de jonge zilvervisjes al geslachtsrijp. Door de snelle voortplanting veranderen de zilvervisjes al snel in een ware plaag.

Schade door zilvervisjes badkamer

Zilvervisjes in de badkamer kunnen redelijk wat schade aanrichten. In grote aantallen kunnen ze papier, behang, tijdschriften, kleding en archieven vernietigen. Ze eten graag koolhydraten, maar ook papier.

Ga op zoek naar broedplaatsen in de badkamer

Voor het bestrijden van zilveren beestjes in de badkamer is het belangrijk om broedplaatsen op te sporen. De beestjes verschuilen zich in de kleinste kieren en gaatjes. De kans is groot dat u ze tussen deze kieren tegenkomt.

Wasmachine in de badkamer?

Heeft u de wasmachine in de badkamer staan? Een wasmachine en een droger zorgen al snel voor het ideale klimaat voor zilveren beestjes in de badkamer. Het is slim om na het douchen of het gebruik van de wasmachine, het badkamerraam open te zetten.

Vochtbestrijding alleen werkt niet

Naast het bestrijden van de beestjes zelf gaat u meestal aan de slag met vochtbestrijding. Dit kan tijdelijk effectief werken in de badkamer, maar vaak keren ze ondanks de bestrijding gewoon weer terug.

Zilvervisjes zelf bestrijden heeft vaak geen nut

In de winkel zijn middelen verkrijgbaar om op het zilveren beestje te spuiten. Het nadeel is dat er vaak één of meerdere beestjes worden uitgeroeid. Alleen de oorzaak van de zilvervisjes is er niet mee verholpen. En probleem zal dus snel weer opnieuw ontstaan.

Een bestrijder pakt ook de oorzaak aan.

Zilvervisjes bestrijden in de badkamer

Zijn de zilvervisjes in de badkamer echt een plaag geworden? U kan dan bijna niets anders meer doen, dan professionele hulp inschakelen. U kunt telefonisch contact opnemen met een ongediertebestrijder en direct een afspraak maken voor de bestrijding van zilvervisjes.

Weringsmaatregelen laten uitvoeren door een ongediertebestrijder

Een ongediertebestrijder neemt weringsmaatregelen om te voorkomen dat de diertjes terug komen. Door aanpassingen te doen aan de woning kan de plaag voorkomen worden. Vaak komt de bestrijder na 6 weken nog een keer terug om eventueel nakomelingen te bestrijden.

Voordelen van professioneel zilvervisjes bestrijden in de badkamer

Het grootste voordeel van het professioneel bestrijden van de zilveren beestjes is vooral dat u zeker weet dat ze goed aangepakt worden. Een ongediertebestrijder weet precies de kieren te vinden waar de beestjes vandaan komen, zodat ze bij de bron aangepakt worden.

De oorzaak van zilveren beestjes professioneel aanpakken

Naast het bestrijden van de zilveren beestjes gaat een ongediertebestrijder aan de slag om de oorzaak direct aan te pakken. Vochtproblemen worden opgespoord en verholpen en eventuele andere broednesten worden weggehaald.

Zilvervisjes professioneel laten uitdrogen

Als de luchtvochtigheid in de broedplaats daalt tot onder de 50%, dan zullen de zilvervisjes gaan uitdrogen. Onze professionele bestrijder zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in een ruimte verder daalt.

Voortplanting van zilvervisjes beperken

Helaas kunnen er nog eitjes achterblijven en zullen deze diertjes zich weer verder voortplanten. Een professionele bestrijder helpt u om de voortplanting te beperken. U weet zo zeker dat u ook in de toekomst geen last meer heeft van de beestjes.

Maak vandaag nog een afspraak.

Laat uw zilvervisjes plaag vandaag nog professioneel aanpakken en maak een afspraak met een ongediertebestrijder! Klik hieronder om gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Foto: Alvesgaspar

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8506, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte