Zilvervisjesinhuisbestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zilvervisjes te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8506

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
Zilvervisjes bestrijden

Hoe zilvervisjes verwijderen?

Zilvervisjes verwijderen is lastiger dan u wellicht denkt. Enkele zilvervisjes zijn makkelijk te verdelgen, maar u komt zo nooit van het probleem af. Dit kan binnen een korte tijd al uitgroeien tot een ware plaag. Hiervoor moet u het probleem bij de aard aanpakken.

Hieronder geven we u meer advies over zilvervisjes verwijderen.

Wat zijn zilvervisjes?

Zilvervisjes zijn insecten die zich watervlug kunnen bewegen over uw badkamervloer. U komt ze vooral tegen in vochtige ruimtes. Het begint met af en toe een zilvervisje, maar het kunnen er snel veel meer worden.

Het zilvervisje is een oerinsect zonder vleugels met een flinke overlevingskracht. Ze kunnen een leeftijd bereiken van acht jaar.

Een volwassen zilvervisje is zo’n 12 mm groot en heeft zilverachtige schubjes. Op hun kop zitten twee voelsprieten en hun staart bestaat uit drie draden. Zilvervisjes verwijderen betekent eerst uitzoeken met welke soort u te maken heeft.

Er zijn nog twee andere soorten ongedierte die erg op zilvervisjes lijken: het ovenvisje en het papiervisje. De drie visjes zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden, daar is een expert voor nodig.

Zilvervisjes bestrijden: de strijd met vocht en warmte

Veel gebouwen bieden een ideale leefomgeving voor zilvervisjes.

Een omgeving met een hoge luchtvochtigheid (70 – 90 procent), zoals de badkamer, toilet of keuken met een gemiddelde temperatuur van 20°C voldoet prima.

In nieuwbouwwoningen of kantoorgebouwen waar het vocht nog niet voldoende uit het beton en cement getrokken is, kunt u extra last van zilvervisjes hebben.

Ovenvisjes houden meer van droogte en warmte; denk aan goed geïsoleerde huizen en kantoorgebouwen waar flink gestookt wordt.

Papiervisjes houden zich bij voorkeur op in rustige, voedselrijke plaatsen: uw boekenkast of archief of een mooie collectie oude tijdschriften.

Zilvervisjes verwijderen: denk aan donkere woonplaatsen

Voor elke soort geldt dat ze van het donker houden. Ze zijn vooral ’s nachts actief. U ziet ze dan ook in paniek wegschieten als u het licht aan doet.

Overdag houden ze zich schuil op donkere plekken onder dozen, kasten en achter plinten. Ze zijn klein en plat en er is bijna geen kier waar een zilvervisje niet doorheen kan.

Op donkere plekken achter plinten en kieren vindt het familieleven plaats. Vrouwtjes leggen daar hun eitjes en laten er hun kinderen opgroeien. Eitjes van het papiervisje hebben minimaal een temperatuur van 22°C nodig om uit te komen.

Zilvervisjes verwijderen betekent dus het aanpakken van naden en kieren – de toegangspoorten tot donkere plekken.

Voedsel van zilvervisjes

Papiervisjes houden vooral van cellulose, zetmeel en suikers. Dit geldt ook voor zilvervisjes, maar een sausje van stijfsel of bepaalde lijmsoorten maakt het feestmaal helemaal af. Zo kan behang onweerstaanbaar zijn.

Verder voeden zilvervisjes zich ook met dode insecten en schimmels. Een paar maanden geen voedsel is ook geen probleem voor ze. Zilvervisjes verdelgen kan daarom een hele opgave zijn.

Zilvervisjes tips

Mocht het aantal zilver- of papiervisjes dusdanig toenemen, dat ze voor overlast zorgen, dan zijn er meer effectieve maatregelen nodig. Beide visjes geven vooral problemen als ze door vraat schade aanrichten. Let goed op behang, boekenkasten en dozen met papier.

Wanneer moet u zilvervisjes bestrijden?

Als u af en toe een zilvervisje tegen komt, is er (nog) geen probleem. Tips om het aantal niet te laten uitdijen zijn: goed ventileren, naden en kieren goed afdichten en uw huis koel houden. Dat laatste kan lastig zijn; u zit dan zelf ook in de kou en ook vocht is niet altijd voldoende effectief te bestrijden.

zilvervisjes verwijderen

Zilvervisjes verdelgen: wat kan een expert voor u doen?

Een expert zal samen met u een plan van aanpak op te stellen om zilvervisjes of papiervisjes op de lange termijn te verdelgen. Het begint met het vaststellen van de schade en de soort waarmee u te maken heeft.

Vaak zal een combinatie van maatregelen nodig zijn: zilvervisjes tips over wat u zelf kunt doen en gebruik van een voor uw situatie geschikt bestrijdingsmiddel. Bij extreme overlast kan het nodig zijn de buren of een heel huizenblok in de aanpak mee te nemen.

Zilvervisjes verwijderen op effectieve wijze

Voor zilvervisjes tips, zilvervisjes verwijderen en verdelgen kunt u telefonisch contact met ons opnemen via het nummer onderaan deze pagina of gebruik maken van het formulier op onze website. Dit is beide gratis en vrijblijvend.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8506, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte