Zilvervisjesinhuisbestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zilvervisjes te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8506

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes bestrijden

Wanneer u last heeft van zilvervisjes kan dit voor verschillende problemen zorgen. Zilvervisjes bestrijden is in dit geval de enige optie. Maar hoe doet u dat?

Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over Zilvervisjes en hoe u deze kunt bestrijden.

Wat zijn zilvervisjes?

Zilvervisjes worden ook wel papiervisjes genoemd. Deze ongevleugelde insecten hebben een zilverachtig poeder en worden acht jaar oud.

De jongen van het zilvervisje worden geboren en hebben direct de vorm van hun ouders. Ze worden volwassen van larf tot eindstadium en hebben nog een soort van vleugels maar kunnen uiteraard niet meer vliegen.

Zilvervisjes bestrijden

Foto: Aiwok

Zilvervisjes en temperatuur

Zilvervisjes houden niet van temperaturen onder nul. Ze verblijven wanneer ze buiten zijn onder boomschors en in het donker. Toch worden de zilvervisjes ook in huis gezien. Zilvervisjes in huis kan een plaag worden dus U kunt door onze ongediertebestrijders deze insecten laten bestrijden.

Zilvervisjes herkennen

Wanneer u zilvervisjes kunt herkennen is het zaak om te gaan onderzoeken hoeveel van deze insecten in huis aanwezig zijn. Zilvervisjes vangen trillingen en luchtverplaatsingen op. Ze hebben een plat lijf en kunnen in de kleinste kiertjes en hoekjes een schuilplaats hebben.

Visachtige verschijning

De zilvervisjes herken je door hun verschijning die op een visje lijkt. Wanneer ze schrikken vluchten ze met een visachtige beweging. Ze zijn 13 tot 15 mm lang en wanneer ze uit het eitje komen zijn ze met het blote oog niet waarneembaar.

Geuren

Een zilvervisje heeft twee voelsprieten op zijn kop. Maar de geuren die zij opvangen zijn van levensbelang. Zo vinden zij hun partner en voedsel. Dit insect heeft ook een sterke ontwikkeling om geuren te herkennen. Dat is van levensbelang voor dit insect.

Leven in het donker

De zilvervisjes in huis maar ook buiten zie je eigenlijk alleen maar wanneer het donker is. Zij hebben door hun gevoelige sprieten en goede “neus” direct in de gaten wanneer er muizen of ander ongedierte in de buurt zit. Maar ook wanneer u zelf het licht aan doet zie je de visjes wegschieten.

Vochtige omgeving

Zilvervisjes in huis houden van een vochtige omgeving. Zilvervisjes bestrijden wordt dan ook meestal in ruimtes gedaan die vochtig kunnen zijn. Badkamer- en toilet vloeren zijn geliefde plekken voor de zilvervisjes om te verblijven. Voordat U er erg in heeft is de zilvervisjes plaag een feit en moet U deze laten bestrijden door onze erkende ongediertebestrijding.

Zilvervisjes plaag

Zilvervisjes in huis kunnen een ware plaag worden voor de bewoners. Steeds geconfronteerd worden met dit ongedierte in kelder of toilet is geen pretje. Het heeft niets met hygiëne te maken wat veel mensen denken maar de zilvervisjes oorzaak is over het algemeen een te veel aan vocht in de ruimte

Luchtvochtigheid

De zilvervisjes oorzaak kàn dus liggen aan een te hoge luchtvochtigheid. Wanneer U regelmatig controleert of laat controleren kunt U zelf al veel doen om de zilvervisjes te bestrijden.

Grondwaterniveau

Tegenwoordig wordt ook gebouwd in gebieden waar het grondwaterniveau aan de hoge kant is. Dit kan ook een zilvervisjes oorzaak zijn. Maar ook de hogere luchtvochtigheid door de goede isolatie van tegenwoordig is een oorzaak van een zilvervisjes plaag.

Vloerverwarming

Wanneer het grondwaterpeil erg hoog is en U heeft vloerverwarming onder de plavuizenvloer dan is dat een walhalla voor deze dieren. Verstandig om door ons professionele bedrijf met de zilvervisjes af te rekenen.

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes bestrijden

Wij als deskundig ongediertebestrijdingsbedrijf zullen direct de zilvervisjes herkennen en stappen ondernemen om deze te bestrijden. Zilvervisjes bestrijden gaat op een solide en vakkundige manier. Door het laten bestrijden van deze insecten zult U in de toekomst geen last meer hebben.

Zilvervisjes bestrijden tips

Wat zilvervisjes zijn heeft U in het voorgaande kunnen lezen. Het zijn ongevleugelde insecten die voor heel veel overlast kunnen zorgen. Ze zitten in de badkamer in het bad dus kunnen tegen gladde wanden opklimmen. Ook op gladde muren kunnen zij zich voortbewegen.

Zilvervisjes bij de buren

Wanneer Uw buren last hebben van zilvervisjes kan het maar zo wezen dat U ze ook in huis heeft. Tussen de naden van het laminaat en in ruimtes die geheime vochtige plekjes hebben verschuilen ze zich graag.

Zilvervisjes laten bestrijden is een doeltreffend middel om er van af te komen. Het zilvervisje is reislustig en zit zo in je koffer vanuit een vakantiehuisje wat ook vaak wat vochtig is.

Zilvervisjes bestrijden kan daarom ook altijd het beste gedaan worden door een deskundige bestrijder.

Zilvervisje of papiervisje?

Er zit wel degelijk verschil tussen een papiervisje en een zilvervisje. Onze professionele ongediertebestrijders herkennen deze direct en passen hun bestrijdingsmiddelen hier op aan.

Ovenvisje

Het ovenvisje is een insect wat wel een beetje lijkt op een zilvervisje maar is donker van kleur en leven niet in onze huizen. Zij zijn in bedrijven te vinden zoals in een bakkerij waar het lekker warm is.

Voortplanting van Zilvervisjes

Met behulp van de geur vindt het zilvervisje een vrouwtje. Wanneer het insect gelachtsrijp is geven ze een bepaalde geur af. Zij leren elkaar kennen door hun antennes tegen elkaar te wrijven. De paring gaat heel snel. Het mannetje vlucht en het vrouwtje gaat er achter aan. Het mannetje wrijft met zijn staart tegen het vrouwtje en bevrucht haar.

Eitjes van Zilvervisjes

De eitjes worden per 5 gelegd en zijn 0.8 mm groot. Bijna niet te zien dus. Een vrouwtje legt in haar leven zo’n honderd eitjes. De jongen komen na zes weken uit het ei. Dus wanneer zo’n zilvervisvrouwtje blijft leven kan zij voor een ware zilvervisjes plaag zorgen.

Papiervisje

Het papiervisje wat een stukje groter is dan het zilvervisje eet heel graag papier. Dit 15 mm grote insekt kan op deze manier hele archiefkasten vernielen. De zilvervisjes hebben weer meer een voorkeur voor kleding en katoen.

Ziektekiemen

De zilvervisje verspreiden geen ziektekiemen. Daar is nog nooit een bewijs voor geleverd. Maar het is toch niet fris om deze beestjes in je huis te hebben. Zij veroorzaken dan wel geen ziektes maar wel zorgen ze voor een hoop overlast. Wij kunnen de zilvervliesjes bestrijden met de juiste middelen en zoeken de zilvervisjes oorzaak voor U op.

Wat eten Zilvervisjes?

Om in leven te blijven zorgen deze vraatzuchtige insecten dat zij genoeg eten. Zilvervisjes worden ook wel suikergasten genoemd. Toch zul je ze niet snel in de suikerpot vinden maar doen zij zich te goed aan samengestelde koolhydraten zoals:

 • Brood
 • Aardappels en pasta
 • Bananen en brokjes voor de hond of kat

Maar ook plantaardige cellulose vezels zoals:

 • Papier, behang en karton
 • Katoen
 • Boeken

Wolproducten zullen de zilvervisjes nooit eten. Dit is een dierlijk product en bestaat uit eiwitten wat dit ongedierte niet lekker vindt. Zitten er toch gaatjes in een wollen kledingstuk dan heeft U géén last van het papier- of zilvervisje maar heeft U last van motten.

Bouwstoffen

Om aan voldoende bouwstoffen te komen eten de zilvervisjes ook wel hun eigen huidvervellingen op. Maar ook schimmels en dode insecten worden verorberd om in leven te blijven. Toch kunnen de zilvervisjes wel een jaar zonder voedsel. Dus van de honger gaan ze niet dood en blijft het een plaag in Uw huis.

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes in bed

Geen leuk idee wanneer u het dekbed openslaat en u herkent de zilvervisjes die alle kanten wegschieten. Het heeft niet altijd met hygiëne te maken maar met het zweten wat u in bed doet. Wanneer niet regelmatig de lakens etc. worden verschoond en gelucht blijft het zilvervisje ook lekker in dat bed. Zilvervisjes in bed is dus een serieus probleem.

Beddengoed

Het beddengoed is meestal van katoen wat het zilvervisje erg prettig vindt om op te eten. Tel daar bij op dat ook de slaapkamer vochtig kan zijn door onvoldoende luchten en het zweten van de persoon in het bed en de ideale leefomgeving voor de zilvervis is een feit.

Zilvervisjes in bed voorkomen

Om te voorkomen dat U een zilvervisjesplaag in bed krijgt is het een optie om het bed een stukje van de muur af te zetten. Het wordt dan moeilijker om in het bed te komen voor het zilvervisje.

Plakband

Onder aan de poten van het bed kan een plakstrip aangebracht worden om te voorkomen dat de zilvervisjes het bed in komen. Ook een vettige substanie kan daar gesmeerd worden zodat de zilvervisjes er aan blijven plakken.

Zilvervisjes bestrijden in bed

U kunt zelf wel met allerlei hulpmiddeltjes aan de gang gaan maar om alles écht weg te krijgen is het noodzakelijk om de zilvervisjesplaag te laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. Dit is de enige manier waarvan u zeker weet dat Zilvervisjes bestrijden effectief is.

Zilvervisjes bestrijden tips

Zilvervisjes bestrijden kan het beste gedaan worden door een professionele ongediertebestrijder. Het is echter zaak om een zilvervisjesplaag te voorkomen. Hieronder enkele tips die voorkomen dat het zilvervisje Uw huis binnendringt.

 • Zorgen voor goede ventilatie. Regelmatig de slaap-en woonkamer ventileren door elke
  dag even te luchten met open deur of ramen. Vocht verdwijnt op deze manier.
 • Naden en kieren dichtmaken met speciale middelen die de bouwmarkt verkoopt.
 • De binnentemperatuur onder de 22 graden houden. Zilvervisjes houden van vochtige
  warmte.
 • Kleding en beddengoed niet in een vochtige kast opbergen.
 • Overvolle kasten zorgen voor broedplekjes van de zilvervis. Er komt dan amper frisse
  lucht binnen.
 • Plinten moeten goed afsluiten. Is dit niet het geval, kit ze dan af.
 • Oud papier niet lang laten staan en lucht ook eens een kledingkast door de deuren een
  poos open te zetten met open ramen.
 • De naden van behang moeten goed op elkaar aansluiten. Zo voorkom je dat de
  zilvervisjes tussen de naden gaan kruipen.
 • In vochtige huizen de meubels een stukje van de muur zetten.
 • Geen natte handdoeken in de wasmand en geen natte vaatdoekjes in het aanrechtkastje.
 • Regelmatig luchten door de ramen open te zetten en zorg voor een hygiënische huis.

Let op: Deze maatregelen werken niet wanneer u al last heeft van Zilvervisjes. Dit werken alleen om Zilvervisjes te voorkomen. Wanneer u reeds last heeft van Zilvervisjes dient Zilvervisjes bestrijden gedaan te worden door een specialist.

Kankerverwekkende spray’s

Ga nooit zelf met spray’s aan de gang. Die zijn erg schadelijk voor uzelf want er wordt gezegd dat deze kankerverwekkend kunnen zijn. Zorg dat de luchtvochtigheid in je huis onder de 50% blijft want dit helpt voorkomen dat er zilvervisjes in Uw huis gaan nestelen.

Professioneel Zilvervisjes laten bestrijden

Door alle bovenstaande voorzorgsmaatregelen in acht te nemen kunt U al heel veel voorkomen. Toch kan het zijn dat er zilvervisjes in Uw bed of badkamer zitten. Bel of mail ons en wij geven graag adviezen.

Ervaring

We hebben ervaring met de bestrijding van zilvervisjes. Ga niet zelf aan de gang met allerlei lapmiddelen maar laat in één keer alles verwijderen. Zo zorgt onze ongediertebestrijding er ook voor dat dit insect niet gemakkelijk meer in Uw huis kan komen door allerlei deskundige adviezen te geven.

Informatie

Wanneer U last heeft van zilvervisjes ga dan naar deze pagina en neem contact met ons op om een afspraak te maken. Voor een nog snellere reactie is het verstandig om even te bellen.