Zilvervisjesinhuisbestrijden.nl Gratis advies en oplossingen om zilvervisjes te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8506

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
Wat te doen tegen zilvervisjes

Wat te doen tegen zilvervisjes?

Wat te doen tegen zilvervisjes?

U heeft last van zilvervisjes en natuurlijk wilt u daar zo snel mogelijk vanaf.

Wat zijn het voor beesten en wat te doen tegen zilvervisjes?

Wat zijn zilvervisjes?

Zilvervisjes hebben zes poten maar ze zijn ongevleugeld. Hoewel ze vaak verward worden met papiervisjes, is er toch verschil. Het zijn zelfs officieel twee verschillende soorten. De papiervisjes zijn o.a. bruiner van kleur en behaard.

Buiten zijn zij te vinden in niet te koude gebieden waar zij zich verschuilen onder bijvoorbeeld afgevallen bladeren. Ook in huis zoeken ze meestal de donkere plekken op om zich te verschuilen.

De kledingkast kan een geschikte plek zijn. Daardoor wordt er nog weleens aangenomen dat zij de larven van motten zijn. Maar dit is dus een fabel, want motten zijn eerst kleine rupsjes. Om van deze plaag af te komen zult u moeten weten wat te doen tegen zilvervisjes.

Hoe zien zilvervisjes er uit?

Zilvervisjes zijn, zoals de naam al doet vermoeden, zilverachtig van kleur. De vorm van het dier heeft iets weg van een vis. Het lijfje is plat, waardoor de dieren weg kunnen kruipen in de smalste kiertjes.

Ze zijn als volwassen diertje zo’n 13 tot 25 mm lang. Als ze nog maar net uit het eitje gekomen zijn, zijn ze praktisch niet te zien. De twee grote sprieten op hun kopjes zijn niet alleen hun tastorgaan maar hier ruiken ze ook mee.

Zilvervisjes in nieuwbouw

Zelfs in nieuwbouw zijn zilvervisjes aanwezig. Doordat huizen regelmatig gebouwd worden op plaatsen met een hoog waterpeil, zijn er genoeg plekjes te vinden die de diertjes een ideale overlevingsplek bieden. Schimmel, wat op vochtige plekken vaak voorkomt, zorgt voor eten voor de zilvervisjes.

Tevens is ook de goede isolatie een reden waarom zilvervisjes in nieuwbouw juist vaker voorkomt. Door deze isolatie is namelijk de luchtvochtigheid in de huizen hoger dan vroeger!

Hoe komen zilvervisjes in mijn huis?

Zilvervisjes zijn ongenodigde gasten, maar praktisch niet te voorkomen. Ze kunnen binnenkomen in uw huis door mee te reizen met pakketjes, bijvoorbeeld.

Maar ook bezoek kan per ongeluk zilvervisjes uw huis in smokkelen. Natuurlijk kunt u zelf ook zilvervisjes mee nemen als u weg geweest bent.

De zilvervisjes zelf sluipen uw huis in via openingen in de muur en via leidingen. Omdat de diertjes zo klein zijn, is ieder gaatje voor hen een mogelijkheid om binnen te komen .

Het is zeker geen gebrek aan hygiëne! Maar wat te doen tegen zilvervisjes in huis?

Waarom zilvervisjes bestrijden?

Zilvervisjes voeden zich vaak met papier, boeken, behang en aanverwante producten (plantaardige cellulose vezels). Daarnaast eten zij ook zetmeel, zoals pasta en brood. Maar ook behangplaksel(!) en bijvoorbeeld het eten van uw huisdier is geschikt als voedsel.

Uw papierwerk loopt dus gevaar, maar ook uw gezondheid omdat zij in uw eten kunnen voorkomen. Al met al een reden dat u wilt weten wat te doen tegen zilvervisjes.

Zelf zilvervisjes bestrijden

Er zijn in de handel spuitbussen te koop om zilvervisjes te bestrijden. Hier kleeft echter een groot nadeel aan. De spuitbussen zullen een heel nest van zilvervisjes nooit uitroeien. Dit in tegenstelling tot de werkwijze van de ongediertebestrijder.

Daarnaast is het echt noodzakelijk om het hele huis te behandelen, ook op plekken waar u zelf absoluut niet bij stil zult staan. Anders heeft bestrijden natuurlijk weinig zin.

Wat te doen tegen zilvervisjes in bed?

Zilvervisjes vinden bedden een heerlijke plek: transpireren in bed zorgt immers voor een vochtige omgeving. Wat te doen tegen zilvervisjes in bed is daarom een goede vraag.

Een huismiddeltje is het beplakken van de poten van uw bed met een plakstrip. Toch is ook dit niet altijd afdoende. Omdat de zilvervisjes ook tegen de muren opkruipen, kunnen ze ook van bovenaf in uw bed vallen.

Wat te doen tegen zilvervisjes

Wat te doen tegen zilvervisjes?

Zoals gezegd kunt u zilvervisjes het beste laten bestrijden door een ongediertebestrijder. Naast een effectievere bestrijding zal de professionele bestrijder u goed kunnen informeren over wat te doen tegen zilvervisjes.

De ongediertebestrijder zal natuurlijk eerst willen weten waar ze zich bevinden. Ook de kruipruimte zal waarschijnlijk een bron van de plaag zijn. Na een inspectieronde door uw hele huis, zullen alle kieren en naden behandeld moeten worden om de plaag te laten stoppen. Denk hierbij trouwens ook aan plekken achter kasten en schilderijen.

Een langdurig werkend middel zal de plaag voorlopig kunnen stopzetten. Helaas zijn de zilvervisjes moeilijk te bestrijden o.a. omdat voedsel niet direct voor handen hoeft te zijn om te kunnen overleven. Het komt dan ook vaak voor dat één behandeling niet afdoende is.

Natuurlijk kunnen wij u hierover meer en op uw situatie afgestemd advies geven wat te doen tegen zilvervisjes in huis. U kunt ons hiervoor bellen met het nummer onderaan deze pagina of het aanvraagformulier op de site invullen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8506, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte